ALL COPYRIGHTS RESERVED

BY PXSELLER

PXSELLER KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI & GİZLİLİK POLİTİKASI

 

 

 Pxseller, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum sağlanması için Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun öngördüğü ilkeleri benimsemekte, kişisel verilerin işlenmesi, silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesi, aktarılması, ilgili kişinin aydınlatılması ve veri güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Bu kapsamda düzenlenen Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin erişimine sunulmaktadır.

 

Madde I    
Tanımlar

a) Pxseller : Px Seller marka ve Portal sahibi Efe Tuncay.

b) Portal : www.pxseller.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesi.

       

c) Politika : Pxseller Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası.

d) İlgili Kişi : Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.

e) KVKK : Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.

f) Açık Rıza : Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.

g) Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

h) Kişisel Veri İşlenmesi : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleşen her türlü işlem.

 

Madde II     
Kapsam ve Amaç

 

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası, Pxseller’ın;

 

  • Kişisel verileri toplama yöntemlerini ve hukuki sebeplerini,

  • Hangi kişi gruplarının kişisel verilerinin işlendiğini,

  • Bu kişi gruplarına ilişkin olarak hangi kategoride kişisel veri işlendiğini ve örnek veri türleri,

  • Bu kişisel verilerin hangi iş süreçlerinde ve hangi amaçlarla kullanıldığını,

  • Kişisel verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan teknik ve idari tedbirleri,

  • Kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceğini,

  • Kişisel verileri saklama sürelerini,

  • İlgili Kişiler’in kişisel verileri üzerindeki haklarının neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceklerini,

  • Resmi makamlarla kişisel veri paylaşımını açıklamaktadır.    

 

Madde III
İlkeler

 

Pxseller’ın işbu Politika’da benimsediği temel ilkeler;

 

  • Kişisel verileri hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işleme,

  • Kişisel verileri doğru ve gerektiğinde güncel tutma,

  • Kişisel verileri belirli, açık ve meşru amaçlar için işleme,

  • Kişisel verileri işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü işleme,

  • Kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etme,

  • Kişisel veri sahiplerini aydınlatma ve bilgilendirme,

  • Kişisel veri sahiplerinin haklarını kullanması için gerekli sistemi kurma,

  • Kişisel verilerin muhafazasında gerekli tedbirleri alma,

  • Kişisel verilerin üçüncü kişilere aktarılmasında KVKK’na uygun davranma şeklinde açıklanabilir.

 

Madde IV    
Kişisel Veri Toplama Yöntemleri ve Hukuki Sebepler

 

 Pxseller, kişisel verileri Portal, sosyal medya hesapları, çerezler, idari ve adli makamlardan gelen tebligatlar ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işitsel, elektronik veya yazılı olarak, KVKK’da belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak ve işbu Politika’da belirtilen hukuki sebepler doğrultusunda toplamaktadır.

 

 Pxseller, Üyelik işlemleri ve Üyelik süresince Üye’ye ait kişisel bilgileri kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir. Pxseller bu bilgileri Üye’nin Müşteri’ye yönlendirilmesi ve iş ilişkisi kurulmasının sağlanması, istatistiki değerlendirmelerin yapılması, kendisinin ve iş ortaklarının faaliyetlerinin ve uygulamalarının reklamı, pazarlaması, ilanı ve sair amaçlarla kullanabileceği ve belirtilen sebeplerle sınırlı olmak kaydıyla verileri üçüncü kişilere açıklayabileceği Üye tarafından kabul, beyan ve taahhüt edilir. Bu kapsamda Üye kendisine ait bilgilerin Pxseller tarafından işbu madde kapsamına göre işlenmesine açıkça rıza gösterir.


 Üye, işbu açık rızayı istediği zaman Pxseller’a ait Portal’da yayınlanan “info@pxseller.com” e-mail adresine bildirimde bulunmak suretiyle geri alabilir.   

 

Madde V    
Veri Konusu Kişi Grubu Kategorizasyonu

 

 Pxseller, kişisel veri işleme süreçlerinde ve bu süreçlere bağlı faaliyetlerde kişisel verileri işlenen veri konusu kişi gruplarını Üye ve Müşteri şekilde kategorize etmektedir. Bununla beraber KVKK madde 5 ve madde 6’da belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak ve işbu Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’nda belirtilen hukuki sebepler doğrultusunda sair kişi gruplarının da kişisel verileri işlenebilmektedir.

 

Madde VI    

Veri Kategorileri ve Örnek Veri Türleri

 

  Pxseller tarafından, aşağıda sıralanan İlgili Kişi kategorilerinin kişisel verileri işlenmekle birlikte, işbu Politikanın uygulama kapsamı Üye, Potansiyel Üye ve Müşteri ile sınırlıdır. Pxseller tarafından İlgili Kişi kategorileri yukarıda belirtilen kapsamda olmakla birlikte, bu kategorilerin dışında yer alan kişiler de KVKK kapsamında Pxseller’a talepte bulunabilecek olup, bu kişilerin talepleri de işbu Politika kapsamında değerlendirilecektir.

 

a) Üye, Potansiyel Üye

 

  • Kimlik Bilgisi : Ad, Soyad, Doğum Tarihi,

  • Lokasyon Bilgisi : Adres,

  • İletişim Bilgisi : Cep Telefonu Numarası, E-posta Adresi,

  • Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi : Onay Verdiği Üyelik Sözleşmesi, İşbu Politika ve Pxseller Tarafından Sunulan Hizmetlerden Faydalanılmasını Sağlayan Sair Hukuki Metin ve Sözleşmeler,

  • Beceri ve Yetenek Bilgisi : Konuşabildiği Diller, Uzmanlık Alanı, Portfolyo Linki,

  • Mali Bilgi : IBAN Numarası.

 

b) Müşteri (Şahıs Olması Halinde) 

 

  • Kimlik Bilgisi : Ad, Soyad, 

  • Lokasyon Bilgisi : Adres,

  • İletişim Bilgisi : Cep Telefonu Numarası, E-posta Adresi,

  • Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi : Onay Verdiği Sözleşme.

 

c) Müşteri (Şirket Olması Halinde) 

 

  • Şirket Yetkilisi Kimlik Bilgisi : Ad, Soyad, 

  • Lokasyon Bilgisi : Adres,

  • İletişim Bilgisi : Cep Telefonu Numarası, E-posta Adresi,

  • Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi : Onay Verdiği Sözleşme.

 

Madde VII
Kişisel Verilerin Muhtelif İş Süreçlerinde Kullanıldığı Amaçlar

 

Kişisel veriler, Pxseller tarafından işletilen Portal’da,

 

  • Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi, 

  • Üye ile kurulan Üyelik Sözleşmesi’nin ifası, 

  • Üye ihtiyaçlarının analiz edilmesi, 

  • Üye ile iletişime geçilmesi neticesinde Üye deneyiminin iyileştirilmesi, 

  • İstatistiksel değerlendirmeler ve pazar araştırmaları yapılması, 

  • Kurumsal itibar yönetimi, medya iletişimi, 

  • Müşteri ile yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,

  • Ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası,

  • Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin planlanması ve icrası,

  • Hukuki süreçler ve mevzuata uyum,

  • İdari ve adli makamlardan gelen bilgi taleplerinin cevaplandırılması,

  • Bilgi ve işlem güvenliği sağlanması ve kötü amaçlı kullanımın önlenmesi,

  • Finans ve muhasebe işlerinin takibi,

  • İşlenen verilerin güncel ve doğru olmasının sağlanması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılması ve sair tüm bu süreçlere ilişkin faaliyetleri gerçekleştirmek amaçlarıyla kullanılır.

 

Madde VIII    
Kişisel Veri Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Alınan Teknik ve İdari Tedbirler

 

 Pxseller, kişisel veri gizliliği, bütünlüğü ve güvenliğinin sağlanması için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi beyan ve taahhüt eder. Pxseller, kişisel verilere yetkisiz erişimi, hatalı kullanımı, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini, ifşa edilmesini, değiştirilmesini veya imha edilmesini engellemek için gerekli önlemleri alır. İşbu önlemler kişisel verileri işlerken güvenlik duvarları ve Güvenli Soket Katmanı şifrelemesi gibi genel kabul görmüş güvenlik teknolojisi standartlarından oluşmaktadır. Ayrıca, Pxseller kişisel verilerin korunması hukuku ve kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesi konusunda bilgilendirilmekte ve eğitilmektedir.

 

 Pxseller işlediği kişisel verilere hukuka aykırı erişimin engellenmesi, bu verilerin hukuka aykırı işlenmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin muhafazasının sağlanmasına ilişkin olarak:

 

  • Kişisel verilerin alındığı web sitesi veya mobil sürümdeki tüm alanlar SSL ile korur,

  • Teknolojideki gelişmelere uygun teknik önlemler alınır, alınan önlemler periyodik olarak güncellenir ve yenilenir,

  • Virüs koruma sistemleri ve güvenlik duvarlarını içeren yazılımlar ve donanımlar kullanılır,

  • Portal üzerinden toplanan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesi için, çalışanlarına yönelik erişim yetki ve kontrol matrisleri oluşturur ve uygulamaya alır,

  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini sağlamak üzere periyodik olarak sızma testleri yaptırır, 

  • Sistemin yetkisiz erişimlere dayanıklılığını test eder,

  • Kâğıt ortamdaki kişisel verilerin kilitli dolaplarda muhafaza edilmesini ve sadece yetkili kişiler tarafından erişilmesini sağlar.

 

 Pxseller’ın alınması gereken bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Portal veya Pxseller sistemine yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Pxseller bu durumu derhal İlgili Kişi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun gördüğü lüzum üzerine bu durum Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na ait internet sitesinde veyahut Kurul’un uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edilir.

 

Madde VIII    
Kişisel Verilerin Kimlere Hangi Amaçlarla Aktarılabileceği

 

 Pxseller kişisel verileri yalnızca işbu Politika’da belirtilen amaçlar doğrultusunda, KVKK 8. ve 9. maddelerine uygun olarak ve gerekli güvenlik önlemlerini alarak üçüncü kişilere aktarmaktadır. Bu kapsamda işlenen Üye verileri, Üye’nin Müşteri’ye yönlendirilmesi ve iş ilişkisi kurulmasının sağlanması amacıyla Müşteri ile paylaşılmakta olup Üye’nin bahsi geçen hukuki ilişkiyi kurmak isteme iradesi ile Portal’a Üye olması neticesinde kişisel verilerinin Müşteri’ye aktarımına ilişkin açık rızası olduğu kabul edilir. Bunlarla sınırlı olmamak üzere, namına fatura tanzim edilecek kişi bilgisi faturanın ilgiliye gönderimi amacıyla kargo şirketi ile paylaşılmaktadır. 

 

 Müşteri’nin yabancı uyruklu veya yabancı ülkede merkezi olan yabancı şirket olması halinde Pxseller, bahsi geçen iş ilişkisinin kurulabilmesi için Üye’nin kişisel verilerini Müşteri’ye aktarabilir. Yine bu halde Üye’nin bahsi geçen hukuki ilişkinin kurulması neticesinde kişisel verilerinin Müşteri’ye aktarımına ilişkin açık rızası olduğu kabul edilir. 

 

Madde IX    
Kişisel Verileri Saklama Süreleri

 

 Pxseller işlediği kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca KVKK ile uyumlu olarak muhafaza eder. Kişisel verilerin saklama süresine ilişkin mevzuatta herhangi bir süre düzenlenmediği hallerde, kişisel veriler Pxseller’ın o veriyi işlerken sunduğu hizmetlere bağlı olarak Pxseller uygulamaları, hayatın olağan akışı ve ticari teamüller uyarınca işlenmekte daha sonra silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir. İşbu süreler aşağıdaki gibidir;

 

  • Üye’ye ilişkin kişisel veriler, 6098 sayılı Kanun gereğince hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl,

  • Muhasebe ve finansal işlemlere ilişkin tüm kayıtlar 6102 sayılı Kanun ve 213 sayılı Kanun gereğince 10 yıl,

  • Çerezler 2 yıl,

  • Müşteri’ye ilişkin kişisel veriler, 6102 sayılı Kanun, 6098 sayılı Kanun ve 213 sayılı Kanun gereğince 10 yıl.

 

 İstisnai olarak kişisel verilerin işleme amacının sona ermesi, ilgili mevzuat ve Pxseller’ın belirlediği saklama sürelerinin bitmesi halinde kişisel veriler yalnızca olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi, kişisel veriye bağlı hakkın ileri sürülebilmesi veya savunmanın tesis edilmesi amacıyla saklanabilmektedir. Buradaki sürelerin tesisinde bahsi geçen hakkın ileri sürülebilmesine yönelik zamanaşımı süreleri esas alınır. Bu durumda saklanan kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman ilgili kişisel verilere erişim sağlanmaktadır. 

 

Madde X
İlgili Şahısların Hakları

 

 Pxseller tarafından işlenen kişisel veriler üzerinde İlgili Kişi’nin KVKK madde 11 uyarınca sahip olduğu haklar;

 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını, amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmesi halinde bunların düzeltilmesini isteme,

  • KVKK madde 7 uyarınca kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

  • Yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin analiz edilmesi suretiyle kişi aleyhine sonuç çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi halinde zararın giderilmesini talep etme olarak sıralanabilir.

 

 İlgili Kişi’nin bahsi geçen haklara ilişkin taleplerini info@pxseller.com e-mail adresine göndereceği e-mail ile Pxseller’a iletmesi halinde Pxseller bu talebi en kısa sürede ve en geç  30 (otuz) gün içinde sonuçlandırır. İlgili Kişi adına üçüncü kişilerin talepte bulunması mümkün değildir. Pxseller, başvuruda bulunanın İlgili Kişi olup olmadığını tespit etmek adına başvurucudan bilgi talep edebileceği gibi başvuruda yer alan hususları netleştirmek adına başvurucuya muhtelif sorular yöneltebilir.

 

 İlgili Kişi’nin, KVKK 14. maddesi gereğince başvurunun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya cevap verilmemesi hâllerinde; Pxseller’ın cevabını öğrendiği tarihten itibaren otuz ve her hâlde başvuru tarihinden itibaren 60 (altmış) gün içinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na şikâyette bulunma hakkı bakidir.

 

Madde XI    
İlgili Kişi’nin Hakkını İleri Süremeyeceği Haller

 

 İlgili Kişi, KVKK 28. madde gereğince, işbu Politika madde X uyarınca sahip olduğu haklarını aşağıda sayılan durumlar KVKK kapsamı dışında bırakıldığından mütevellit ileri süremez:

 

  • Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi,

  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi,

  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi,

  • Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

 

 KVKK madde 28/2 gereğince; aşağıda sıralanan hallerde İlgili Kişi, zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç olmak üzere diğer haklarını ileri süremezler:

 

  • Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,

  • Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,

  • Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,

  • Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

 

Madde XII    
Pxseller’ın İlgili Kişi Başvurusunu Reddetmesi

 

 Pxseller, aşağıda yer alan hallerde başvuruda bulunan kişinin başvurusunu, gerekçesini açıklayarak reddedebilir:

    

  • Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.

  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.

  • Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.

  • Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

  • Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.

  • Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.

  • Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.

  • Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması

  • Kişisel veri sahibinin talebinin diğer kişilerin hak ve özgürlüklerini engelleme ihtimali olması

  • Orantısız çaba gerektiren taleplerde bulunulmuş olması.

  • Talep edilen bilginin kamuya açık bir bilgi olması.    

 

Madde XIII    
Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

 

 Pxseller, Portal’a yapılan ziyaret veya üyeliğe ilişkin kişisel veri ve gezinme bilgileri gibi trafik bilgilerini; Pxseller’ın kanuni yükümlülüklerinin ifası amacıyla, bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilir.

 

Madde XIV    
Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi Şartları

 

 Pxseller, Portal aracılığıyla işlediği kişisel verileri, KVKK madde 7, madde 17 ve Türk Ceza Kanunu madde 138 uyarınca ilgili kanunların öngördüğü süreler ve/veya işleme amacının gerekli kıldığı süreler boyunca saklamaktadır. Bu sürelerin sona ermesi durumunda ise Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca kişisel veriler silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

 

Madde XV    
Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi Teknikleri    

 Pxseller, ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren nedenin ortadan kalkması hâlinde kendi kararına istinaden veya İlgili Kişi’nin talebi üzerine kişisel verileri silebilir veya yok edebilir. 


 Kişisel verinin otomatik olmayan yollarda işlenmesi halinde bu tür verilerin silinirken veya yok edilirken bahsi geçen verinin daha sonra hiçbir şekilde kullanılamayacak şekilde fiziksel olarak yok edilmesi usulü uygulanır. Tamamen veya kısmen otomatik olan yollarla işlenen ve dijital ortamlarda muhafaza edilen veriler silinirken veya yok edilirken verinin bir daha kurtarılamayacak şekilde ilgili yazılımdan silinmesine ilişkin yöntemler kullanılır. Pxseller, gerekli hallerde kendisi adına kişisel verileri silmesi adına bir uzman ve şirket ile anlaşabilir. Bu durumda kişisel veriler bu konuda uzman kişi veya şirket tarafından bir daha kurtarılamayacak şekilde silinir veya yok edilir.

 

Madde XVI    
Yürürlük ve Kabul

 

 Pxseller işbu Politika’da her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler değiştirilmiş, yeni Politika’nın yayınlanmasıyla birlikte geçerlilik kazanır.